Gasilci PGD Trata izvajamo tudi gasilski krožek za mlade od 6. do 15. leta. Trenutno gasilski krožek obiskuje največ pionirjev (od 7. do 11. leta starosti), trudimo se, da bi pridobili tudi starejše mlade gasilce.

S čim se ukvarjamo?

V prvi vrsti skupaj spoznavamo osnove gasilstva, orodje in opremo in skozi priprave na tekmovanja osvajamo prve veščine vsakega gasilca. Udeležujemo se tekmovanj, skrbimo za športni in ustvarjalni duh, pridobivamo gasilske značke in veščine, predvsem pa se prilagajamo mladim, da jim krožek ne predstavlja obveznosti ampak druženje in zabavo. Poleg gasilskih aktivnosti v društvu se vsakoletno udeležimo tudi taborjenja gasilske mladine v Savudriji, kjer mladi teden dni preživijo v družbi sovrstnikov, ki jih prav tako veseli gasilstvo. V zimskih mesecih izdelujemo voščilnice, organiziramo kopanje v bazenu, v spomladanskih mesecih pa organiziramo izlete v naravo. Organiziramo tudi oglede večjih gasilskih domov oz. ogled gasilske brigade in ogled ostalih ustanov, ki v Sloveniji skrbijo za varnost in reševanje ljudi.

Kdaj se nam lahko pridružite?

Gasilski krožek poteka med šolskim letom, vsak četrtek med 17. in 18. uro, v prostorih gasilskega domom na Trati. Naj vas ne bo strah in se pridružite gasilcem.

Vljudno vabljeni!